Ta sig fram

Hur tar man sig lättast fram i London?

London är som många vet en enorm stad, särskilt om man jämför med svenska städer, men att ta sig runt i London är en förhållandevis enkel historia. Om man inte kör bil det vill säga, för att ställa om från höger- till vänstertrafikstänk är betydligt svårare än vad man kanske kan tro, och det är hur som helst säkrast att lämna bilen hemma om du inte är van vid vänstertrafik.

Att gå är naturligtvis det bästa om du verkligen vill uppleva staden, och är dessutom det enda alternativet som är gratis, om man inte räknar slitage på skosulorna det vill säga. London är på det stora hela en promenadvänlig stad, men det är av yttersta vikt att man tittar åt rätt håll när man korsar en gata. Det är lätt hänt att man av ren reflex agerar som man hade gjort om det var högertrafik, men gör inte det! Som tur är brukar det finnas hjälpande text målad på övergångsstället som meddelar fotgängare åt vilket håll de bör titta åt först.

Annars brukar tunnelbanan vara det mest användbara transportsättet, då tunnelbanetågen är snabba, avgår ofta och inte behöver bekymra sig om tung trafik. Det billigaste sättet att resa med tunnelbanan är att införskaffa ett så kallat Oyster Card, som man sedan laddar med så mycket pengar man vill och som sedan kan användas till att resa med bland annat tunnelbana, buss och spårvagn.ta sig fram i London Varje gång som man använder kortet räknar det på egen hand ut vad som blir det billigaste alternativet, vilket medför att man slipper ytterligare saker att hålla i minnet. När du tar tunnelbanan är det viktigt att komma ihåg att man ska använda kortet både när man går in genom spärrarna och när man kommer ut, till skillnad från resor med buss och spårvagn då du enbart behöver använda kortet när du stiger på färdmedlet.

Tyvärr ser man inte så mycket när man sitter i ett tunnelbanetåg under mark, så vill man kunna se något av staden under resans gång så gör man bäst i ta en buss, och kanske allra helst en klassisk dubbeldäckare så att man kommer upp lite och inte får utsikten blockerad. Busstrafiken är tät med sina 700 rutter och 7000 bussar, så det är ett bra val om du behöver kunna komma nära din destination.