Sport

Se på sport i London

Att se på sport är för många britter ett självklart inslag i vardagen, och kommer man till London som sportintresserad turist kan det vara en intressant och givande upplevelse att besöka någon av stadens otaliga sportbarer för att koppla av, dricka öl och kolla på en bra match i en lokal full av likasinnade. Vad som klassas som en sportbar är i och för sig svårt att säga, eftersom många pubar har en TV som visar sport, men det kan i alla fall sägas att om en bar kallar sig för ”Xxxxx Sports Bar” så kan man förutsätta att i alla fall en match står på där inne.

Kliver man in på en sportbar i London är det kanske vanligast att det är en fotbollsmatch som visas, precis som här i Sverige, men man ska inte bli förvånad om det visas flera olika sporter på olika TV-apparater; Riley’s Sports Bar i London har så många som 34 TV-apparater som alla visar olika kanaler från runt om i världen. sport i LondonSporter som rugby och cricket visas ofta på brittiska sportbarer, vilket kan tyckas märkligt för en svensk, men faktum är att de två sporterna hör till de mest populära sporterna i Storbritannien. Cricket ses faktiskt som Englands nationalsport, och som med alla sporter kan man förstå tjusningen först när man har satt sig in i spelets regler, och finns det i det avseendet någon bättre studieort än London?

Storbritannien har rykte om sig att vara fotbollshuliganernas hemland, men de flesta dumheter sker i närheten av arenan där matchen pågår, så man behöver inte oroa sig särskilt mycket för sådant om man befinner sig på en bar. Precis som i Sverige kan det emellertid vara klokt att inte låta sig bli alltför engagerad och frispråkig, för är det någon som har fyllnat till och är ute efter bråk kan det lätt leda till trubbel, men det hör som sagt inte till vanligheterna. Dessutom verkar det som om huliganismen i allmänhet har avtagit i England på senare år.

Så är du en sportfantast, befinner dig i London och inte har något särskilt för dig, varför inte söka upp närmaste sportbar och bänka dig med en öl i närheten av TV:n. Engelsmän tenderar att vara sociala typer så om du känner för att småprata så är säkert bartendern eller någon annan besökare villig att stå till tjänst.